A Ustaw małą czcionkęA+ Ustaw średnią czcionkęA++ Ustaw dużą czcionkę Zmień kontrast
Przejdź do wyszukiwarki/Go to searching Facebook

Olej Lubuski

Znajdujesz się w: Strona główna > Oferta > Olej Rydzowy (z lnianki)

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy (z lnianki)

Naturalny-Olej-Lubuski-rydzowy-butelka 


PLN 17.00


Lepszy rydz niż nic!

Ten coraz bardziej zyskujący na popularności olej potrafi zakoczyć smakiem nawet najbardziej wymagających.

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy powstaje wyłącznie z polskich nasion lnianki siewnej. Zależnie od tego czy jest tłoczony z formy jarej czy ozimej może mieć kolor od złocistego, poprzez czerwonozłocisty do zielono złocistego. Posiada charakterystyczny smak: gorczycowo-cebulowy, lekko korzenny.

 

Skład

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy posiada wyjątkowo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych - ok 90%, czyli najwięcej ze wszystkich olejów roślinnych. W tym zawartość kwasów Omega 3  mieści się w zakresie 35-40%. Ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów ma stosunkowo długi okres przydatności do spożycia i wysoką odporność na jełczenie.

lnianka-de-2_2018-09-26_14-41-48.jpg

Właściwości

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy posiada wyjątkowe właściwości:

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy ma też szerokie zastowanie kosmetyczne:

 lnianka-de-5

Stosowanie

Olej jest polecany do spożycia tylko i wyłącznie na zimno. Nie należy go stosować do smażenia czy podgrzewania potraw. Można go spożywać samodzielnie lub jako dodatek do sałatek, kanapek, twarogu, gotowanych warzyw. Może być śmiało używany zamiast oliwy z oliwek lub np. jako dodatek do śledzi.

Zalecane spożycie to 1-4 łyżeczek dziennie dla osoby dorosłej i 1 łyżeczka dziennie dla dzieci.

 

Przechowywanie

Naturalny Lubuski Olej Rydzowy ma przydatność do spożycia 6 miesięcy od daty wyprodukowania zawartej na każdej butelce. Należy go przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (najlepiej lodówce), w ciemnym szkle.

 

rydzowy4_2018-09-26_14-44-17.jpg